Greckie Przysmaki
Logotyp Uni Europejskiej

Pakowanie produktów wrażliwych na zmiany temperatury

Odpowiednie zabezpieczenie produktów wrażliwych na zmiany temperatury, do których należą produkty spożywcze nabiałowe, jak sery czy jogurty, jest kluczowe dla zachowania ich świeżości i wysokiej jakości w czasie przechowywania i transportu. Ochrona żywności przed działaniem temperatury, wilgocią czy wstrząsami w czasie jej przewożenia powinna być dokonywana z użyciem specjalnie do tego celu stworzonych opakowań.

Powyższe kryteria doskonale spełniają pudełka styropianowe Styromax. Ich konstrukcja jest lekka, higieniczna i tania. Pudełka te bardzo dobrze chronią produkty przed zgnieceniem, wpływem światła oraz zabezpieczają przed ulatnianiem się zapachu i wysychaniem. Dla utrzymania odpowiednich warunków przechowywania i transportu chłodzi się je za pomocą suchego lodu lub chłodzących wkładów żelowych. Działania te mają na celu ich izolację od szkodliwego wpływu temperatury z otoczenia, co ma znaczenia dla przeciwdziałania psuciu się produktów i zachowania ich przydatności do spożycia. Wśród opakowań styropianowych dostępne są także pojemniki wykonane z materiałów charakteryzujących się podwyższonymi parametrami termicznymi oraz o obniżonej chłonności wody.

Wszystkie pudełka posiadają stosowne atesty higieniczne oraz certyfikaty jakości zdrowotnej, potwierdzające ich bezpieczeństwo w stosowaniu w kontakcie z produktami spożywczymi.

Zgłoś problem